Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Presni krapi z malinovim prelivom

Čas priprave: 105 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Bio jajca M, Durnik, rumenjakov: 2
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Nefiltriran trsni sladkor z začimbami Maroža, Fina Isolana, 50 g
  • Grški tip jogurta, Flis, 150 g
  • Sladkor z bourbonsko vanilijo, vrečk: 1
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Loška mlekarna, 180 ml
  • Sirup malina, 100 ml
  • Limone, 1 kg, pakirano , kosov: 1
  • Bio bela pirina moka, Durnik, 500 g
  • Sladkor v prahu, jedilnih žlic: 1
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Papirnate serviete Paloma Style Colour: kos
  • Bio jajca M, Durnik, rumenjakov: 2
  • Suhi kvas, vrečk: 1
  • Nefiltriran trsni sladkor z začimbami Maroža, Fina Isolana, 50 g
  • Grški tip jogurta, Flis, 150 g
  • Sladkor z bourbonsko vanilijo, vrečk: 1
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Sveže polnomastno mleko, 3,5 % m.m., Loška mlekarna, 180 ml
  • Sirup malina, 100 ml
  • Limone, 1 kg, pakirano , kosov: 1
  • Bio bela pirina moka, Durnik, 500 g
  • Sladkor v prahu, jedilnih žlic: 1
  • Olje za cvrtje: po potrebi
  • Papirnate serviete Paloma Style Colour: kos
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Brez presnih krapov, ki so svojo puhasto obliko pri nas dobili na Koroškem ali v Zgornji Savinjski dolini, pust v Sloveniji nikakor ne bi bil enak. Presni krapi (ali po moderno - flancati) so predhodniki krofov, skupaj pa predstavljajo sladke ambasadorje pustnega nažiranja pri nas.

Za razliko od krofov, ki v sebi skrivajo žepek marmelade, so presni krapi le potreseni s sladkorjem v prahu. Midva meniva, da se odlično ujamejo s sladkim sadnim okusom, zato jih veselo pomakava v hiter in enostaven malinov preliv.

Krapi:
Moko presej v večjo skledo.
Dodaj suhi kvas, sladkor, vanilijev sladkor in na drobno naribano limonino lupinico.
Vse skupaj zmešaj in v sredino izkoplji jamo.
V jamo vrzi oba rumenjaka, jogurt, rum in mlačno mleko.
Sestavine zmešaj, nato pa zgneti v gladko testo.
Skledo pokrij in pusti na toplem, da se prostornina testa podvoji (približno 1 uro).
Testo razvaljaj do debeline približno 5 mm.
Testo z okroglim nožem nareži na vzporedne trakove, nato pa še enkrat pod kotom, da dobiš paralelograme (like v obliki papirnatega zmaja).
V sredino vsake krpice zareži nekaj vzporednih škrg.
Krape razporedi po delovni površini, jih pokrij s krpo in jih pusti pri miru 10-15 minut, da se malce napihnejo.

Cvrtje:
V posodi z debelo steno segrej olje za cvrtje.
Da je olje dovolj vroče za cvrtje, lahko preveriš s kuhalnico. Njen ročaj pomoči v olje in počakaj nekaj sekund. Če se pričnejo okoli ročaja delati mehurčki, je nastopil čas cvrtja.
V olje položi krap ali dva, posodo pa pokrij s pokrovko.
Po približno 2 minutah krape obrni, nato naj se cvrejo še 2 minuti, oz. do zlatorumene barve.
Krape odlagaj v skledo, ki jo prej obložiš s papirnatimi brisačami.

Preliv:
V kozico zlij malinov sirup in stresi sladkor v prahu.
Nad srednjim ognjem naj brbota 5 minut, da se sirup zgosti.
Sirup ali prelij čez krape ali pa ga za postreži zraven - za pomakanje.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene