Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Trijet z orehovim nadevom

Čas priprave: 45 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Jajca L s pašnika, prosta reja, Globočnik, jajc: 4
  • Nefiltriran trsni sladkor z začimbami Maroža, Fina Isolana, jedilnih žlic: 5
  • Ajdova moka Radi imamo domače, jedilnih žlic: 5
  • Limonina lupinica, kosov: 1
  • Zeliščni čaj za lepši dan, Dobrote Dolenjske, čajnih žličk: 2
  • Orehov liker Berryshka, 100 ml
  • Cvetlični med, Dobrote Dolenjske, jedilnih žlic: 2
  • Mleti cimet, čajnih žličk: 1
  • Mleti orehi, 80 g
  • Sladka smetana, 250 ml
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Sladkor z bourbonsko vanilijo, vrečk: 2
  • Serviete Natur Premium, 3-slojne, kosov: 1
  • Jajca L s pašnika, prosta reja, Globočnik, jajc: 4
  • Nefiltriran trsni sladkor z začimbami Maroža, Fina Isolana, jedilnih žlic: 5
  • Ajdova moka Radi imamo domače, jedilnih žlic: 5
  • Limonina lupinica, kosov: 1
  • Zeliščni čaj za lepši dan, Dobrote Dolenjske, čajnih žličk: 2
  • Orehov liker Berryshka, 100 ml
  • Cvetlični med, Dobrote Dolenjske, jedilnih žlic: 2
  • Mleti cimet, čajnih žličk: 1
  • Mleti orehi, 80 g
  • Sladka smetana, 250 ml
  • Rum, jedilnih žlic: 1
  • Sladkor z bourbonsko vanilijo, vrečk: 2
  • Serviete Natur Premium, 3-slojne, kosov: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Včasih so preproste stvari naravnost odlične. Da ni pametno soditi knjige po platnici, dokazuje trijet - star dolenjski recept, ki bolj enostaven ne more biti.
Gre za biskvit (ali stare žemlje), ki ga namočimo s poljubnim napitkom, običajno s kuhanim vinom.
Midva sva iz trijeta pripravila pravo sladico - ajdov biskvit sva namočila z mešanico čaja, medu in orehovega likerja, na vrh pa postavila bogat orehov nadev.
Ajdov trijet:
1. Pečico segrejemo na 180 °C.
2. V skledo ubijemo jajca in jih zasujemo s sladkorjem, nato pa električno pretepemo, da popenijo.
3. Dodamo lupinico BIO limone, s spatulo pa primešamo še ajdovo moko.
4. Dobljeno zmes nadevamo v model za kruh (dimenzije 27 x 10 x 7 cm).
5. Biskvit pečemo 20-30 minut, pečenost pa preverimo z zobotrebcem. Ta mora po vbodu ostati suh.
Preliv:
1. V kozico zlijemo 400 ml vode in jo zavremo, nato pa odstavimo.
2. Dodamo 2 žlički čaja in 100 ml orehovega likerja.
3. Primešamo še 2 žlici medu, na koncu pa pol žličke cimeta.
Orehov nadev:
1. 100 ml sladke smetane zavremo v kozici.
2. Vrelo smetano prelijemo čez mlete orehe, nato primešamo žlico ruma in dve vrečki vanilijevega sladkorja.
3. Pustimo, da se ohladi.
4. Ostalih 150 ml sladke smetane stepemo, nato jo s spatulo primešamo k orehovi zmesi.
Postrežba:
1. Ohlajen biskvit narežemo na 1-2 cm debele rezine, ki jih dobro namočimo s prelivom, zraven pa postavimo kupček orehovega nadeva.
V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene