Nazaj Natisni

Češpljeva kaša

Čas priprave: 25 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Ajdova kaša, 500 g , 200 g
  • Suhe slive., 100 g
  • Cvetlični med, Dobrote Dolenjske, jedilnih žlic: 2
  • Bio sveža skuta, Kmetija Kukenberger, 100 g
  • Orehova jedrca, 50 g
  • Hišni medenjaki, Dobrote Dolenjske, kosov: 2
  • Ajdova kaša, 500 g , 200 g
  • Suhe slive., 100 g
  • Cvetlični med, Dobrote Dolenjske, jedilnih žlic: 2
  • Bio sveža skuta, Kmetija Kukenberger, 100 g
  • Orehova jedrca, 50 g
  • Hišni medenjaki, Dobrote Dolenjske, kosov: 2
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Dolenjska regija je res naphana z znamenitimi dobrotami. Tudi tale kaša je do neke mere tradicionalna, a si seveda nisva mogla pomagati in sva jo obarvala malce po svoje.
Ta ajdova kaša je bogatega okusa na račun medenega sirupa s suhimi slivami, odlična domača skuta pa poskrbi za svežino in kremno teksturo. Medenjak je le krhka in pomembna pika na i.
Krepka češpljeva kaša je lahko odličen uvod v dan ali pa pomirjujoče slovo od njega, v vsakem primeru pa te z lahkoto spravi v dobro voljo.
Postopek:
1. Ajdovo kašo speremo in skuhamo v soljeni vodi po navodilih z embalaže.
2. V kozico stresemo izkoščičene suhe slive, jih zalijemo z 1 dl vode in dodamo med.
3. Kuhamo, da se slive zmehčajo.
4. Ajdovo kašo odcedimo in z njo napolnimo obe skodelici.
5. Po ajdovi kaši potresemo orehova jedrca, nato nanjo zlijemo medeni sirup s suhimi slivami.
6. Na vrh kaše postavimo žličnik iz skute in medenjak.
7. Postrežemo!
V košarico
V košarico
x white logo