Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Burger s tartufato, brie sirom, rukolo in karamelizirano čebulo

Čas priprave: 25 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Goveje mleto meso, 400 g
  • Burger s sezamom, kosov: 2
  • Sir brie, rezin: 4
  • Rukola, pesti: 1
  • Majoneza, jedilnih žlic: 3
  • tartufata, čajnih žličk: 1
  • Sveži drobnjak, čajnih žličk: 1
  • Ribja omaka, čajnih žličk: 1
  • Čebula, kosov: 1
  • Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 1
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 1
  • Balzamični kis, jedilnih žlic: 1
  • Fino mleta morska sol: po okusu
  • Mleti črni poper: po okusu
  • Goveje mleto meso, 400 g
  • Burger s sezamom, kosov: 2
  • Sir brie, rezin: 4
  • Rukola, pesti: 1
  • Majoneza, jedilnih žlic: 3
  • tartufata, čajnih žličk: 1
  • Sveži drobnjak, čajnih žličk: 1
  • Ribja omaka, čajnih žličk: 1
  • Čebula, kosov: 1
  • Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 1
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 1
  • Balzamični kis, jedilnih žlic: 1
  • Fino mleta morska sol: po okusu
  • Mleti črni poper: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta


Pot do odličnega domačega burgerja ni tako trnova, kot bi pričakovali. Najprej moramo seveda poskrbeti za kvalitetne bombetke in dobro meso, nato pa vanj natlačiti omako, solato in sir.


V tem bogatem burgerju nosi največji delež okusa drzna majonezna omaka, za sladko sočnost poskrbi karamelizirana čebula, vlogo dežurnega sira prevzame nežen brie, za svežino pa uporabimo rukolo.


Meso:

300-400 g mletega zorjenega govejega plečeta

½ žličke soli

1 ščepec popra


Ostalo:

2 bombetki za burger

1 pest rukole

4 rezine brie sira


Majoneza s tartufato:

3 žlice majoneze

1 žlička tartufate

1 žlička sesekljanega drobnjaka

1 žlička ribje omake


Karamelizirana čebula:

1 velika rdeča čebula

1 žlica oljčnega olja

1 žlica rjavega sladkorja

1 žlica balzamičnega kisa

ščepec soli


Karamelizirana čebula:
1.Čebulo razpolovimo, olupimo in narežemo na tanke kolute.
2.V večjo ponev zlijemo olje ter dodamo narezano čebulo in sol.
3.Ponev pristavimo na nizki-srednji ogenj, nato čebulo pražimo 30-40 minut.
4.Vsake toliko čebulo premešamo in če vidimo, da se prične žgati, dodamo malo vode.
5.Ko je čebula že mehka in temno karamelizirana, dodamo balzamični kis in sladkor.
6.Kuhamo nadaljnjih 5 minut, da se sladkor raztopi, kis pa izpari.


Majoneza s tartufato:
1.Majonezo, tartufato, sesekljan drobnjak in ribjo omako zmešamo v omako.
2.Če nimamo ribje omake, uporabimo 1 ščepec soli.


Meso:
1.Mleto govedino zmešamo s soljo in poprom.
2.Iz mase oblikujemo dve pleskavici, debeli približno 2 cm.


Peka:
1.Žar pripravimo za zelo vročo direktno peko - rešetka naj bo neposredno nad virom toplote, temperatura približno 250 °C.
2.Meso postavimo na očiščeno rešetko in ga z zaprtim pokrovom (če je to mogoče) pečemo 8-10 minut, odvisno od želene zapečenosti. Vmes ga enkrat obrnemo.
3.Če uporabljamo termometer, potem meso prenehamo peči pri središčni temperaturi 58 °C (medium) ali 65 °C (well done).
4.Takoj, ko sta burgerja pečena, nanju položimo po dve rezini brie sira.
5.Bombetki razpolovimo in ju s prerezano stranjo navzdol položimo na žar za približno 20-30 sekund.


Burger:
1.Na spodnjo štručko namažemo majonezo s tartufato.
2.Nanjo nanesemo slastno karamelizirano čebulo.
3.Na vrsti je sočno meso z brie sirom.
4.Nanj postavimo šopek rukole.
5.Burger zaključimo z drugo polovico bombetke, premazane z majonezo.
6.V burger ugriznemo na polna usta!

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene