Jogurtova torta s pomarančo

- Misura piškoti, brez dodanega sladkorja, 150 g
- Maslo Bio Zone, 70 g
- Pomaranče Bio Zone, kosov: 6
- Jogurt Bio Zone, lončkov: 4
- Naravno sladilo - Eritritol, jedilnih žlic: 6
- Limone Bio Zone, kosov: 1
- Želatina v lističih, listov: 12
- Smetana za stepanje, 250 ml
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Piškotno dno:
- Piškote zmelji in jih zmešaj s stopljenim maslom.
- Tortni obroč postavi na tortno podlago, nato pa ob dno pritisni in poravnaj piškotno zmes.
Pomaranče:
- Pomaranče razpolovi in jih ožemi. Skupaj moraš dobiti 250 ml soka.
Jogurtova krema:
- Smetano stepi do čvrstega - ko posodo obrneš na glavo, mora smetana ostati v njej.
- V drugi posodi zmešaj jogurt, eritritol in nastrgano lupinico limone.
- V kozico zlij 5 žlic pomarančnega soka in jo pristavi nad ogenj.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Segrevaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Z električnim mešalnikom primešaj želatino v jogurtovo zmes.
- Povsem na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
- Dobljeno kremo zlij čez tortno dno, nastajajočo tortico pa postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Pomarančni žele:
- V kozico zlij preostal pomarančni sok in dodaj eritritol ter pomarančno lupinico. Pristavi jo nad ogenj.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico.
- Sok segrevaj nad srednjim ognjem, da se želatina popolnoma raztopi.
- Kozico odstavi, pomarančno zmes pa ohladi do mlačnega.
- Zlij jo v tortni obroč na vrh strjene kreme.
- Torto postavi v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Če vidiš slabo vest, jo pozdravi in povabi na kos te navihano lahke torte :)