Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Čebulna juha

Čas priprave: 120 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Rdeča čebula, 800 g
  • Česen, strokov: 6
  • Svež timijan, vejic: 5
  • Zelenjavna jušna osnova, 1 l
  • Sivi pinot, vrhunsko belo vino, 250 ml
  • Konjak , jedilnih žlic: 1
  • Lovorjevi listi, listov: 1
  • Sončnično olje, jedilnih žlic: 2
  • Maslo, jedilnih žlic: 2
  • Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
  • Francoska štruca, rezin: 8
  • Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
  • Sir grojer, 200 g
  • Rdeča čebula, 800 g
  • Česen, strokov: 6
  • Svež timijan, vejic: 5
  • Zelenjavna jušna osnova, 1 l
  • Sivi pinot, vrhunsko belo vino, 250 ml
  • Konjak , jedilnih žlic: 1
  • Lovorjevi listi, listov: 1
  • Sončnično olje, jedilnih žlic: 2
  • Maslo, jedilnih žlic: 2
  • Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
  • Francoska štruca, rezin: 8
  • Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
  • Sir grojer, 200 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Juha:

  1. Pripravi si robčke za brisanje solz in se loti rezanja čebule. Čebulo olupi in jo nareži na tanke kolobarje. Tega se najlažje lotiš z mandolino ali rezalnim nastavkom za multipraktik. V kolikor si ne lastiš ne enega ne drugega, čebulo preprosto razpolovi in nareži na tanke polkolobarje.
  2. Česen nareži na tanke lističe.
  3. V velik lonec zlij olje in vrzi maslo ter ga pristavi na srednji ogenj.
  4. Dodaj vso čebulo, česen, osmukan timijan in lovorjev list. Čebule bo na oko res preveč, a brez skrbi - kmalu jo bo kar pobralo!
  5. Čebula se zdaj kuha približno 50 minut, vmes pa jo vsake toliko pomešaj in pazi, da se ne prične žgati. V nasprotnem primeru ogenj zmanjšaj in dolij malo vode.
  6. Ko je čebula mehka in rjave barve (ne zažgana), dolij vino. Ogenj povečaj in kuhaj, da vino povre.
  7. Dolij jušno osnovo, jo zavri, nato pa ogenj zmanjšaj in kuhljaj 20-30 minut.
  8. Dodaj 1 žlico konjaka in poper.
  9. Po okusu dodaj sol in dodatno žlico konjaka ali dve.

Kruh:

  1. Rezine francoske štruce z obeh strani premaži z oljčnim oljem.
  2. Za 4 minute jih vrzi v pečico, segreto na 200 °C.
  3. Pograbi strok česna, ga olupi in z njim postrgaj vsako rezino kruha z obeh strani.

Gratiniranje:

  1. V lične majhne posodice natoči bogato čebulno juho.
  2. Na gladino juhe položi po dva kosa kruha - tesno se morata prilegati posodi.
  3. Po vrhu naribaj odličen grojer sir, pri tem pa pazi, da pretiravaš! Resno, pri tej juhi sira ni nikoli preveč :)
  4. Pečico nastavi na funkcijo žara z največjo močjo. Vanjo za 3-5 minut postavi posodice, da se sir stopi, na njemu pa se pričnejo delati mehurčki.

En sam srk te juhe te pogreje kot objem odeje pred kaminom.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene