Nazaj Natisni

Mlečni riž

Čas priprave: 30 min
Avtor: Dr. Feelgood
  • Riž, skodelic: 1
  • Negazirana voda, Mercator, skodelic: 4
  • Beljak, skodelic: 1
  • Fino mleta morska sol: ščepec
  • Naravno sladilo - Eritritol: po okusu
  • Riž, skodelic: 1
  • Negazirana voda, Mercator, skodelic: 4
  • Beljak, skodelic: 1
  • Fino mleta morska sol: ščepec
  • Naravno sladilo - Eritritol: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Na blagem ognju kuhamo riž v štirikratni količini vode ali mleka. Jaz navadno dam pol manj mastnega mleka in pol vode. Ne pozabimo dodati ščepca soli, ker s tem dobimo bolj poln okus.

Ko je riž že kuha, dodamo skodelico beljakov, ki jih lahko kupite posebej (pasterizirane). Kuhamo še nekaj minut, da bekjaki zakrknejo in po želji dodamo še kakšno začimbo – cimet, vanilijo, koriander, limonino lupinico…

Postrežemo posuto z malo kakava ali kakšnim sadjem.

V košarico
V košarico