Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Piščanec v vinu

Čas priprave: 120 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Piščanec, 1 kg
  • Modri pinott, 750 ml
  • Kokošja jušna osnova, 250 ml
  • Slanina, 100 g
  • Sveži šampinjoni, 200 g
  • Moka, jedilnih žlic: 1
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 4
  • Korenje, kosov: 2
  • Svež timijan, vejic: 5
  • Peteršilj, vejic: 5
  • Lovorjevi listi, listov: 2
  • Olje za cvrtje, jedilnih žlic: 1
  • Maslo, jedilnih žlic: 2
  • Piščanec, 1 kg
  • Modri pinott, 750 ml
  • Kokošja jušna osnova, 250 ml
  • Slanina, 100 g
  • Sveži šampinjoni, 200 g
  • Moka, jedilnih žlic: 1
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 4
  • Korenje, kosov: 2
  • Svež timijan, vejic: 5
  • Peteršilj, vejic: 5
  • Lovorjevi listi, listov: 2
  • Olje za cvrtje, jedilnih žlic: 1
  • Maslo, jedilnih žlic: 2
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Piščanec v vinu

Čas priprave: 2 uri

Zahtevnost: 2/5

Št. porcij: 6

Vino je v kulinariki nepogrešljivo in ne le v kozarcu! Brez njega se kuhe rižote niti ne loti, svoje mesto pa rujna kapljica najde tudi v omakah vseh vrst.

V tem receptu je pijača iz fermentiranega grozdja v ospredju - po dolgi kuhi se vinska omaka reducira in zgosti, obenem pa navzame arome vseh ostalih sestavin. Rezultat je bogata omaka, ki jo bodo vsi polizali s krožnikov.

K izjemni omaki pa seveda spada ekstremno nežen in mehek piščanec. Male bombe okusa v obliki gobic, slanine in korenja pa predstavljajo le slastno piko na i.

Sestavine:

1 kg poljubnih kosov piščanca s kostjo in kožo

750 ml suhega rdečega vina (modri pinot)

250 ml kokošje jušne osnove

100 g slanine

200 g šampinjonov

1 žlica moke

1 velika čebula

4 stroki česna

2 korenčka

5 vejic timijana

5 vejic peteršilja

2 lovorjevi listi

1 žlica olja

2 žlici masla

Postopek:

Za kuho piščanca v vinu priporočava večjo in težjo posodo - midva sva uporabila litoželezno posodo, ki jo običajno uporabljava v pečici.

  1. Preden se zaletiš v kuho, si moraš pripraviti vse sestavine. Čebulo in česen na drobno nasekljaj, korenček pa nareži na pol centimetra debela kolesca.
  2. Slanino nareži na majhne kocke, šampinjone pa razčetveri ali pa nareži na debele rezine.
  3. Kose piščanca narahlo posoli in popopraj.
  4. V posodo špricni olje in stresi na kocke narezano slanino.
  5. Na srednje-visokem ognju praži, da slanina lepo porjavi, nato jo poberi iz posode. Maščoba naj ostane v loncu.
  6. Zdaj v lonec skočijo piščančje krače, bedra, perutničke in podobna zalega. Na visokem ognju jih z vseh strani popeci, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
  7. Ogenj zmanjšaj na srednje-visoko temperaturo, v posodo pa vrzi maslo.
  8. Dodaj čebulo, česen, korenje, popečeno slanino in gobice. Med rednim mešanjem praži približno 10 minut.
  9. V posodo stresi moko in dobro premešaj.
  10. Na vrsti je tekoča zvezda pojedine - vino! V pisker natoči celo buteljko, nato pa zlij še jušno osnovo.
  11. Vejice peteršilja zaveži v vozel in jih vrzi v kastrolo skupaj s timijanom in lovorjevimi listi. Počakaj, da vse skupaj zavre.
  12. Zdaj se lahko čagi v piskru končno pridruži še piščanec! Zloži ga v lonec, ne pozabi pa priliti tudi tekočine, ki ga je pustil na krožniku.
  13. Ogenj zmanjšaj na nizkega, nakar sledi kuha, dolga 1,5 ure.
  14. Kuhaj odkrito in s stalnim brbotanjem, saj mora veliko vode izpareti.

Postrezi v globljem krožniku, zraven pa čmokni kepo krompirjevega pireja ali pa lepo gnezdece jajčnih rezancev.

Nikakor pa ne smeš pozabiti na kozarec rujnega, najraje kar modrega pinota :)

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene