Jogurtova marinada

- Navadni tekoči jogurt, 180 g
- Limone, kosov: 1
- Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
- Česen, strokov: 3
- Drobljeni timijan, ščepcov: 1
- Drobljena bazilika, ščepcov: 1
- Sušeni rožmarin, ščepcov: 1
- Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
- Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta
Postopek:
- Česen na drobno nasekljaj in ga zmešaj z ostalimi sestavinami.
- V vrečko z zaporo postavi kose mesa in jih zalij z marinado.
- Vsebino vrečke dobro premešaj, nato pa jo postavi na hladno za 4-6 ur.
- Pred peko meso dobro obriši, preostalo marinado pa zavrzi.
- Meso postavi na žar in ga premaži z oljčnim oljem.