Nazaj Natisni

Jogurtova marinada

Čas priprave: 10 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Navadni tekoči jogurt, 180 g
  • Limone, kosov: 1
  • Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
  • Česen, strokov: 3
  • Drobljeni timijan, ščepcov: 1
  • Drobljena bazilika, ščepcov: 1
  • Sušeni rožmarin, ščepcov: 1
  • Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Navadni tekoči jogurt, 180 g
  • Limone, kosov: 1
  • Oljčno olje Radi imamo domače, jedilnih žlic: 2
  • Česen, strokov: 3
  • Drobljeni timijan, ščepcov: 1
  • Drobljena bazilika, ščepcov: 1
  • Sušeni rožmarin, ščepcov: 1
  • Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Postopek:

  1. Česen na drobno nasekljaj in ga zmešaj z ostalimi sestavinami.
  2. V vrečko z zaporo postavi kose mesa in jih zalij z marinado.
  3. Vsebino vrečke dobro premešaj, nato pa jo postavi na hladno za 4-6 ur.
  4. Pred peko meso dobro obriši, preostalo marinado pa zavrzi.
  5. Meso postavi na žar in ga premaži z oljčnim oljem.
V košarico
V košarico