Nazaj Natisni

Teriyaki marinada

Čas priprave: 10 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Temna sojina omaka, 100 ml
  • Gozdni med, jedilnih žlic: 3
  • Sezamovo olje, jedilnih žlic: 2
  • Rižev kis, jedilnih žlic: 2
  • Česen, strokov: 3
  • Ingver, jedilnih žlic: 1
  • Temna sojina omaka, 100 ml
  • Gozdni med, jedilnih žlic: 3
  • Sezamovo olje, jedilnih žlic: 2
  • Rižev kis, jedilnih žlic: 2
  • Česen, strokov: 3
  • Ingver, jedilnih žlic: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Postopek:

  1. Česen na drobno nasekljaj in ga zmešaj z ostalimi sestavinami.
  2. V vrečko z zaporo postavi kose mesa in jih zalij z marinado.
  3. Vsebino vrečke dobro premešaj, nato pa jo postavi na hladno za 4-6 ur.
  4. Marinado pristavi na ogenj, da zavre, nato jo odstavi.
  5. Dobro obrisano meso postavi na žar in ga po potrebi naolji.
  6. Ko se meso lepo zapeče z vseh strani, ga v zadnji minuti peke večkrat premaži z marinado.
V košarico
V košarico