Nazaj Natisni

Pivska marinada

Čas priprave: 10 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Hladno pivo, 250 ml
  • Oljčno olje Radi imamo domače, 70 ml
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 4
  • Mleta sladka paprika, čajnih žličk: 3
  • Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
  • Limone, kosov: 1
  • Peteršilj, jedilnih žlic: 1
  • Hladno pivo, 250 ml
  • Oljčno olje Radi imamo domače, 70 ml
  • Fino mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 4
  • Mleta sladka paprika, čajnih žličk: 3
  • Mleti črni poper, čajnih žličk: 1
  • Limone, kosov: 1
  • Peteršilj, jedilnih žlic: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Klasičen okus s poudarkom na papriki, meso dobi hrustljavo skorjico.

Sestavine:

250 ml poljubnega piva

70 ml oljčnega olja

1 žlička soli

¼ čebule

4 stroki česna

3 žličke sladke paprike

½ žličke popra

sok pol limone

1 žlica svežega nasekljanega peteršilja

Postopek:

  1. Čebulo in česen na drobno nasekljaj in ju zmešaj z ostalimi sestavinami.
  2. V vrečko z zaporo postavi kose mesa in jih zalij z marinado.
  3. Vsebino vrečke dobro premešaj, nato pa jo postavi na hladno za 4-6 ur.
  4. Marinado pristavi na ogenj, da rahlo brbota.
  5. Meso med peko večkrat premaži z marinado, kar ponoviš tudi po koncu peke.

V košarico
V košarico