Krostata z jagodami in vanilijevo kremo

- Sveže listnato testo, 250 g
- Jagode, 400 g
- Trajno polnomastno mleko, 5 dcl
- Mascarpone, 200 g
- Beli sladkor, 50 g
- Vanilin puding v prahu: vrečka
- Marmelada - jagodna: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
- Listato testo položimo v pekač, pokrit s papirjem za peko, ga posujemo z nekaj sladkorja in obtežimo še z enim pekačem.
- Pečemo 20 minut pri 200 °C, odstranimo iz pečice in ohladimo.
- Puding skuhamo po navodilih proizvajalca, ko se nekoliko ohladi mu vmešamo mascarpone sir in odstavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
- Na pečeno listnato testo najprej namažemo marmelado, nato pa povrh razporedimo vanilijevo kremo.
- Jagode operemo, narežemo na rezine in razporedimo po krostati.
- Okrasimo še z listi sveže mete in postrežemo.