Nazaj Natisni

Ocvrte riževe kroglice z mletim mesom

Čas priprave: 50 min
Avtor: Brata Šketa
  • Dolgozrnati riž, 200 g
  • Maslo, 40 g
  • Ribani sir Radi imamo domače, 150 g
  • Mleto meso, 200 g
  • Sir mozzarella, 150 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 1
  • Paradižnikova omaka, jedilnih žlic: 5
  • Sončnično olje, 500 ml
  • Fino mleta morska sol: po okusu
  • Mleti črni poper: po okusu
  • Mlada čebula: po okusu
  • Krušne drobtine: po okusu
  • Dolgozrnati riž, 200 g
  • Maslo, 40 g
  • Ribani sir Radi imamo domače, 150 g
  • Mleto meso, 200 g
  • Sir mozzarella, 150 g
  • Čebula, kosov: 1
  • Česen, strokov: 1
  • Paradižnikova omaka, jedilnih žlic: 5
  • Sončnično olje, 500 ml
  • Fino mleta morska sol: po okusu
  • Mleti črni poper: po okusu
  • Mlada čebula: po okusu
  • Krušne drobtine: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta
  1. Riž skuhamo in še vročemu vmešamo maslo in riban parmezan.
  2. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato oblikujemo kroglice s premerom približno 6 cm.
  3. Čebulo drobno nasekljamo in jo prepražimo, dodamo še nasekljan česen, popražimo, da zadiši in dodamo mleto meso.
  4. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, pražimo nekaj minut, nato pa dodamo še paradižnikovo omako in dušimo par minut.
  5. Na koncu mesu vmešamo še ribano mocarelo in odstavimo.
  6. Olje za cvrtje segrejemo na 170 °C
  7. Riževe kroglice sploščimo, nato pa na vsako dodamo žličko mesne mešanice. Riž nato zavijemo okoli mesa in ponovno oblikujemo kroglico.
  8. Polnjene riževe kroglice nato povaljamo v drobtinah in cvremo približno 5 minut, oziroma dokler niso zlatorjave barve.
  9. Ocvrte kroglice postrežemo s paradižnikovo omako in narezano mlado čebulo.
V košarico
V košarico