Nazaj Natisni

Ferrero Rocher mousse torta

Čas priprave: 45 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Jajca Radi imamo domače, jajc: 3
  • Maslo, 75 g
  • Moka, 80 g
  • Kakav v prahu, 30 g
  • Beli sladkor, 75 g
  • Praženi lešniki, 75 g
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Nutella, jedilnih žlic: 6
  • Sladka smetana, 825 ml
  • Želatina v prahu, vrečk: 2
  • Čokolada z drobljenimi lešniki, 300 g
  • Voda, jedilnih žlic: 2
  • Trajno polnomastno mleko: po potrebi
  • Jajca Radi imamo domače, jajc: 3
  • Maslo, 75 g
  • Moka, 80 g
  • Kakav v prahu, 30 g
  • Beli sladkor, 75 g
  • Praženi lešniki, 75 g
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Nutella, jedilnih žlic: 6
  • Sladka smetana, 825 ml
  • Želatina v prahu, vrečk: 2
  • Čokolada z drobljenimi lešniki, 300 g
  • Voda, jedilnih žlic: 2
  • Trajno polnomastno mleko: po potrebi
Priprava - po navodilih avtorja recepta

O tej torti se je vrsto let le šušljalo, dokler je pred kratkim niso odkrili na severnem polu, globoko zamrznjeno, pa še vedno pošteno zapeljivo.

Da bi odkrili skrivnost njenega izjemnega okusa, je glave vkup staknilo mnogo raziskovalcev z vseh večjih tortarskih inštitutov po svetu. Po neštetih neprespanih urah jim je le uspelo sestaviti recept za nesramno dobro Ferrero Rocher mousse torto.

Biskvit:

3 jajca

75 g masla

80 g moke

30 g grenkega kakava

75 g sladkorja

2 žlici vroče vode

75 g praženih lešnikov

0,5 žličke pecilnega praška

mleko

Nutella

Krema:

750 ml sladke smetane

2 vrečki želatine fix

5 zvrhanih žlic Nutelle

Preliv:

300 g mlečne čokolade z zdrobljenimi lešniki

75 ml sladke smetane

Postopek

Biskvit:

  • Lešnike vsuj v ponev in jih popraži. Zavij jih v kuhinjsko krpo in drgni z obema rokama, dokler jih ne oluščiš. Z električnim sekljalnikom jih na grobo zmelji.
  • Jajca razbij in jih skupaj s sladkorjem penasto premlati. Za tolažbo jim dodaj stopljeno maslo.
  • Sosednja posoda gosti mešanico lešnikov, moke, kakava in pecilnega praška. Vsebino obeh posod zmešaj v maso.
  • Biskvitno maso vlij v namaščen tortni pekač, čigar dno prekriva papir za peko. V pečici naj preždi 8-10 minut pri prijetnih 180 ºC.
  • Okoli biskvita zategni obroč za torte, ki ga po notranji strani obdaš z acetatno folijo, in ga konkretno namoči z mlekom.
  • Biskvit radodarno premaži s slastno Nutello.

Krema:

  • V sladko smetano vrzi Nutello, nato pa ju z električni mešalnikom divje stepaj.
  • Med mešanjem dodaj želatino fix.
  • Ko imaš pred sabo skledo stepene Nutelline kreme, jo premaži čez biskvit in poravnaj s spatulo.
  • Nadebudno tortico pridno postavi v hladilnik, da se krema učvrsti.

Preliv:

  • V kozico nalomi čokolado in zlij sladko smetano. Nad nizkim ognjem ju segrevaj, da se čokolada raztopi.
  • Dobljeno čokoladno zmes zlij na vrh torte, ki jo nato za polnih 6 ur skriješ v hladilnik (še raje pa kar čez noč).

Predlog okrasitve:

  • 100 g čokolade in 100 ml sladke smetane raztopi nad nizkim ognjem, nato pa dobro ohladi.
  • Stepi ju z električnim mešalnikom in nabrizgaj po robu torte.
  • V vsak kupček zatakni eno Rocher bombico.

Ko ugrizneš v kos te izrazito lešnikove torte, te prevzame topel občutek optimizma za leto, ki prihaja. S torto je vse lepše.

V košarico
V košarico