Nazaj Natisni

Božični pasji piškoti

Čas priprave: 40 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Pšenična gladka moka, 350 g
  • Jabolčna čežana, 100 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Voda, 1 dcl
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Cvetlični med, jedilnih žlic: 1
  • Pšenična gladka moka, 350 g
  • Jabolčna čežana, 100 g
  • Jajca, jajc: 1
  • Voda, 1 dcl
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Cvetlični med, jedilnih žlic: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Da na božični večer ni deležen trme in užaljenosti s strani severnih jelenov, mora Božiček skozi celo leto skrbeti za svoj vozni park in svoje jelenčke najuspešneje pocrklja z imenitnimi piškoti z jabolčno čežano.

Rogovi in kopita niso pogoj za uživanje v teh keksih, dovolj je le, da imaš smrček in rep, s katerim prijazno mahaš.

  1. Moko in pecilni prašek zmešaj posebej, nato ju primešaj k ostalim sestavinam.
  2. Vse skupaj divje zmešaj in če se ti zdi testo preveč lepljivo, dodaj malo moke.
  3. Testo zavij v folijo za živila in ga za 1 uro pospravi v hladilnik.
  4. Ko si testo odpočije, ga razvaljaj do debeline približno 3-4 mm in iz njega s pasjimi modelčki izreži piškote.
  5. Razporedi jih po pekaču, prekritem s papirjem za peko.
  6. Pečico prepričaj, da se obrne na 170 ºC in ji za 20-30 minut prepusti piškote v varstvo.

Ti piškoti so super ideja, kaj pod božično drevesce postaviti za naše kosmatinčke.

V košarico
V košarico