Nazaj Natisni

Praženi mandlji

Čas priprave: 25 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Beli sladkor, 200 g
  • Voda, 100 ml
  • Mandlji, 200 g
  • Mleti cimet, čajnih žličk: 1
  • Beli sladkor, 200 g
  • Voda, 100 ml
  • Mandlji, 200 g
  • Mleti cimet, čajnih žličk: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Najino najljubše praznično obdobje je ravno predbožični čas, v veliki meri zaradi nepremagljivih vonjav, ki se bohotno širijo naokoli. Že kuhano vino lahko izvede konkreten napad na naš nos, ampak krona pa nedvomno pripada sveže praženim in karameliziranim mandljem.

Pri teh odličnih mandljih vonj ne zavaja, saj te ob ugrizu pričaka hrustljavost in imeniten okus po praznikih.

  1. V kozici segrej sladkor, vodo in cimet do vretja in ob nenehnem mešanju kuhaj 4 minute, da nastane sirup.
  2. V sladek fačuzi zdaj vrzi še mandlje in jih mešaj nad srednje-visokim ognjem. Ko bo vsa voda izparela, se bo sirup spremenil v stanje s teksturo, podobno pesku.
  3. Potrpežljivo nadaljuj s kuho, dokler se sladkor ne raztopi in aromatično karamelizira.
  4. Preteči mora 20 minut od trenutka, ko se mandlji potunkajo v sirup, do trenutka, ko so končani.

Pozor! Pražene mandlje spremlja dobro znan efekt - jesti jih lahko nehaš šele, ko jih zmanjka.

V košarico
V košarico