Nazaj Natisni

Šampinjoni po burgundsko

Čas priprave: 550 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Sveži šampinjoni, 1 kg
  • Modri burgundec, 500 ml
  • Voda, 250 ml
  • Maslo, 200 ml
  • Worcesterska omaka, čajnih žličk: 1
  • Jušna kocka Bio Zone, kosov: 3
  • Česen, strokov: 4
  • Zrnasta čebula, čajnih žličk: 1
  • Mleti črni poper: po okusu
  • Sveži šampinjoni, 1 kg
  • Modri burgundec, 500 ml
  • Voda, 250 ml
  • Maslo, 200 ml
  • Worcesterska omaka, čajnih žličk: 1
  • Jušna kocka Bio Zone, kosov: 3
  • Česen, strokov: 4
  • Zrnasta čebula, čajnih žličk: 1
  • Mleti črni poper: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Kadar se gospa Božičkova spravi delat svojo slavno pečenko, mora za prilogo vedno poskrbeti Božiček. Ker kosmati dobrodušnež dobro ve, da njegova polarna dama obožuje gobe vseh vrst in oblik, jih običajno vključi v svoje umotvore.

Tokrat je Božiček na plano privlekel svoje najmočnejše gobje orožje - šampinjone, ki se kar 9 ur kuhajo v slastni župci na osnovi modrega pinoja.

Vse sestavine preprosto stresi v velik pisker in ga pristavi na ogenj.

Ko zmešnjava zavre, lonec pokrij s pokrovko, ogenj pa zmanjšaj ravno toliko, da tekočina narahlo brbota.

Na vrsti je 6-urna kuha s pokrovko ter dodatna 3-urna kuha brez pokrovke.

Gobice po okusu dosoli, postrezi pa z omako, v kateri so se kuhale.

Čeprav je to že skoraj neverjetno, bodo poštrihani gobani naslednji dan še boljši, v hladilniku pa naj bi zdržali več dni.

V košarico
V košarico