Nazaj Natisni

Avokadov mousse

Čas priprave: 15 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Avokado, kosov: 1
  • Limone, kosov: 1
  • Mascarpone, 250 g
  • Želatina v lističih, listov: 2
  • Slanina, 100 g
  • Poper in sol v mlinčku: po okusu
  • Mešani kruh: po želji
  • Avokado, kosov: 1
  • Limone, kosov: 1
  • Mascarpone, 250 g
  • Želatina v lističih, listov: 2
  • Slanina, 100 g
  • Poper in sol v mlinčku: po okusu
  • Mešani kruh: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Avokado razpolovi in odstrani njegovo gromozansko jedrce. Z žlico izdolbi njegovo meso, ki ga spasiraš skupaj z limoninim sokom.

K avokadovemu pireju primešaj še maskarpone. Soli in popraj po okusu.

Želatino namoči v hladni vodi in počakaj, da nabrekne. Ožemi jo in raztopi v kozici nad nizkim ognjem. Ko se popolnoma raztopi, jo električno vmešaj v mousse.

Dobljen mousse natlači v dresirno vrečko in ga nabrizgaj v kozarčke. Le-te pospravi v hladilnik, da se mousse učvrsti.

Slanino nareži na enakomerne kocke in jih v ponvi zlatorjavo popeci.

Ko na mizo skotališ kozarček s kremnim avokadovim moussem, nanj stresi še ščepec slanine, zraven pa postrezi opečen kruh.

Kozarček avokadovega moussa se odlično prileže jajcem vseh oblik.

Kremen tek!

V košarico
V košarico