Nazaj Natisni

Piškoti za začetnike

Čas priprave: 20 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Moka Bio Zone, 180 g
  • Beli sladkor, 100 g
  • Surovo maslo, 80 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 1
  • Vanilijeva aroma, čajnih žličk: 1
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Grobo mleta morska sol, čajnih žličk: 1
  • Moka Bio Zone, 180 g
  • Beli sladkor, 100 g
  • Surovo maslo, 80 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 1
  • Vanilijeva aroma, čajnih žličk: 1
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 1
  • Grobo mleta morska sol, čajnih žličk: 1
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Krhki masleni piškoti

Vsak nekje začne, zakaj ne bi torej pri piškotih? Če nimaš časa, volje ali znanja, so tile hrustljavi keksi kot nalašč zate! Prav tako je priprava teh malih hrustljavčkov idealna za delo z otroki.

Drugi naj se mučijo z dolgotrajno peko kompleksnih prazničnih umotvorov, ti pa se s slastnimi piškoti v ustih raje posveti sankanju, okraševanju drevesca ali podobnim zimskim dogodivščinam.

  1. Vse našteto stresi v posodo in zmešaj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploščiš in zaviješ v prozorno folijo za živila.
  2. Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
  3. Pripravi površino za množično izdelovanje piškotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piškotno maso do debeline približno 3 mm.
  4. Pograbi poljubne piškotne modelčke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piškote.
  5. Razporedi jih po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih prepusti mojstrici pečici, ki iz njih v neverjetnih 5-6 minutah pri 180 ºC naredi prave pravcate piškote!

Ti preprosti koraki te pripeljejo do cele grmade krhkih piškotov. Brž jih razdeli med bližnje in skupaj odhrustajte novim pekovskim zmagam naproti!

V košarico
V košarico