Nazaj Natisni

Najboljše rdeče kuhano vino

Čas priprave: 20 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Vrhunsko rdeče vino, Merlot Prestige, 1 l
  • Jabolčni cider, Jabolčni Tat, 1 l
  • Celi klinčki, kosov: 5
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 4
  • Bio janeževa zvezda, Sonnentor, kosov: 5
  • Pomaranče Navelina, kosov: 2
  • Celi cimet v palčki, palčk: 2
  • Vrhunsko rdeče vino, Merlot Prestige, 1 l
  • Jabolčni cider, Jabolčni Tat, 1 l
  • Celi klinčki, kosov: 5
  • Rjavi sladkor, jedilnih žlic: 4
  • Bio janeževa zvezda, Sonnentor, kosov: 5
  • Pomaranče Navelina, kosov: 2
  • Celi cimet v palčki, palčk: 2
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Eden izmed najbolj markantnih vonjev, ki uspejo pozimi napasti tvoj nos, je zagotovo vonj po kuhanem vinu. Kuhančki so decembra množično zastopani po tisočerih štantih v vseh malce večjih mestih, a kaj, ko gre v dobršni meri le za začinjeno vodo s sladkorjem.

Zaupala ti bova recept za najboljše rdeče kuhano vino, ki ne štedi z aromo.

  1. Kljub temu, da se tale napoj bohoti z naslovom najboljšega kuhančka daleč naokoli, bolj preprost za pripravo ne bi mogel biti!
  2. Pograbi kastrolo, vanjo zlij vino in cider ter nameči vse preostale sestavine. Pri pomarančni lupinici pazi, da uporabiš bio pomaranče in da odrežeš le povrhnjico in ne grenek bel del.
  3. Zvarek segrej skoraj do vretja, nato pa ogenj zmanjšaj. Počakaj 15 minut, nakar se z zajemalko v roki pridno lotiš točenja vinčka vsem naokoli.
V košarico
V košarico