Nazaj Natisni

Pomarančni razpokančki

Čas priprave: 30 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Surovo maslo, 150 g
  • Beli sladkor, 200 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 1
  • Pomarančni sok, 1 dcl
  • Pomaranče Navelina, kosov: 1
  • Vanilijeva aroma, čajnih žličk: 1
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 2
  • Pomarančni sladkor: po okusu
  • Sladkor v prahu: po želji
  • Surovo maslo, 150 g
  • Beli sladkor, 200 g
  • Jajca Bio Zone, kosov: 1
  • Pomarančni sok, 1 dcl
  • Pomaranče Navelina, kosov: 1
  • Vanilijeva aroma, čajnih žličk: 1
  • Pecilni prašek, čajnih žličk: 2
  • Pomarančni sladkor: po okusu
  • Sladkor v prahu: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Stari božični mit pravi, da omamni vonj pomarančnih razpokančkov privablja severne jelene. Ker imajo rogati kopitljavci običajno nase privezane sanke, polne daril, sva prišla na genialno idejo! Speci cel kup teh rahlih in slastnih piškotkov in morda ravno k tebi vdre krdelo jelenov z darili!

  1. Vse sestavine zmešaj skupaj, pri čemer naj bo maslo sobne temperature. Sestavinam naj se po želji pridruži še par kapljic oranžne jedilne barve.
  2. Posodo z maso pokrij in jo za 2 uri pospravi v hladilnik.
  3. Od pomarančne mase odtrgaj košček in ga oblikuj v mini kroglico, ki jo pošteno povaljaš najprej v navadnem, nato pa še v mletem sladkorju. Kroglica naj bo prevelika, ker bo v pečici pošteno zrasla.
  4. Postopek ponavljaj, dokler pred tabo ne stoji celo krdelo pocukranih kroglic. Razporedi jih po pekaču, prekritem s papirjem za peko, med njimi pa pusti malo prostora, saj se bodo razlezle v piškotke.

Čas je, da začne pokati! Pečico razkuri na zimzelenih 180 ºC in vanjo zalučaj pekač. Postopek transformacije v razpokančke traja nekje 10-15 minut.

Sveže pečene piškote zdaj previdno razporedi po pultu in upaj, da omamen vonj privabi severno jelenjad.

V košarico
V košarico