Nazaj Natisni

Miklavževi medenjaki

Čas priprave: 25 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Jajca Bio Zone, kosov: 2
  • Začimbna mešanica za medenjake Kotanyi, čajnih žličk: 3
  • Mleti mandlji, 100 g
  • Beli sladkor, 130 g
  • Pšenična ostra moka, 400 g
  • Cvetlični med, 200 g
  • Surovo maslo, 150 g
  • Soda bikarbona, čajnih žličk: 1
  • Mešano suho sadje: po želji
  • Jajca Bio Zone, kosov: 2
  • Začimbna mešanica za medenjake Kotanyi, čajnih žličk: 3
  • Mleti mandlji, 100 g
  • Beli sladkor, 130 g
  • Pšenična ostra moka, 400 g
  • Cvetlični med, 200 g
  • Surovo maslo, 150 g
  • Soda bikarbona, čajnih žličk: 1
  • Mešano suho sadje: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Prvi dobri mož, ki nas obišče v zimskem prazničnem obdobju, je prijazni Miklavž. Že vrsto let sivi kosmatuljež prijazno obdaruje otroke, letos ga pa preseneti in mu ti pripravi njegove najljubše medenjake s suhim sadjem in oreščki.

  1. Vse naštete sestavine razen suhega sadja in oreščkov zmešaj skupaj in stisni v kepo, ki jo postaviš v hladilnik vsaj za 2 uri.
  2. Dobljeno medenjakovo testo razvaljaj po pomokani površini do debeline 4mm in iz njega iztisni piškote s poljubnim modelčkom.
  3. Lahko pa užgeš bližnjico in iz testa oblikuješ mini kroglice, na sredino katerih zatakneš oreščke ali koščke sušenega sadja. Kroglice naj bodo majhne, saj se medenjaki od sladkega ponosa konkretno napihnejo.
  4. Pečico segrej na klasičnih 180 ºC in jo za 8-10 minut preobrazi v tovarno medenjakov.

Sveže pečene medenjake postavi na plano in opazuj, kako bodo urno izvabili Miklavža iz njegovega naravnega habitata.

V košarico
V košarico