Nazaj Natisni

Božični ježki

Čas priprave: 25 min
Avtor: Midvakuhava.si
  • Spekulas piškoti, 200 g
  • Keksi Savoiardi (baby), 150 g
  • Kremni namaz Lino Lada Gold, jedilnih žlic: 3
  • Surovo maslo, 50 g
  • Bio mleko, 100 ml
  • Rum, jedilnih žlic: 2
  • Beli sladkor: po okusu
  • Brusnice: pest
  • Kokos, svež: po želji
  • Praženi lešniki: po želji
  • Spekulas piškoti, 200 g
  • Keksi Savoiardi (baby), 150 g
  • Kremni namaz Lino Lada Gold, jedilnih žlic: 3
  • Surovo maslo, 50 g
  • Bio mleko, 100 ml
  • Rum, jedilnih žlic: 2
  • Beli sladkor: po okusu
  • Brusnice: pest
  • Kokos, svež: po želji
  • Praženi lešniki: po želji
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Zadnje čase imajo na severnem polu hude tegobe z invazijo malih okroglih ježkov, ki se brezskrbno kotalijo čez drn in strn, medtem pa poredno strašijo nič hudega sluteče severne jelene.

Ker je jelenjad Božičkovo glavno prevozno sredstvo, se je prijazni dobrodušnež odločil, da vse ježke pošlje k nam na jug. Še sreča, saj so simpatične žverce zelo okusne!

Zaradi spekulas piškotov imajo ježki izrazito praznično aromo, ki jo lepo zaokroži bogat lešnikov namaz, v njih pa je moč najti tudi potuhnjene brusnice.

  1. Obe vrsti piškotov nadrobi in jim dodaj zmehčano maslo, mleko, Lino lado Gold ter, če si drzneš, tudi rum.
  2. Maso sladkaj po okusu in vanjo vmešaj še brusnice, namočene v rumu. Dobljeno slastno zmes dobro pomešaj in stisni v kepo, ki jo vržeš v hladilnik za 15 minut.
  3. Na vrsti je množična izdelava ježkov, ki je kot nalašč za ustvarjanje z najmlajšimi. Pograbi sladek plastelin in iz njega oblikuj enakomerne kroglice. Ježkom ustvari kožušček tako, da jih povaljaš v nastrganem kokosu ali praženih lešnikih.
  4. Ježke pošlji v hladilnik, kjer naj pridno čakajo vsaj 1 uro preden jih napadeš.

Če invazije slastnih ježkov ne moreš ustaviti, jih preprosto pojej.

V košarico
V košarico