Nazaj Natisni

Sirovi štruklji

Čas priprave: 120 min
Avtor: Jani Jugovič
  • Voda, 1 dcl
  • Trajno pol posneto mleko, 1 dcl
  • Moka Bio Zone, 30 dag
  • Jajca Bio Zone, kosov: 3
  • Morska sol v mlinčku, ščepcov: 2
  • Skuta, 500 g
  • Voda, 1 dcl
  • Trajno pol posneto mleko, 1 dcl
  • Moka Bio Zone, 30 dag
  • Jajca Bio Zone, kosov: 3
  • Morska sol v mlinčku, ščepcov: 2
  • Skuta, 500 g
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Testo:

1dl vode

1dl toplega mleka

30 dag moke

1 jajce

1 ščep soli

Nadev:

500 g skute

1 jajce

1 rumenjak

1 ščep soli

Zmešamo vse sestavine za testo in zamesimo. Pokrijemo z vlažno krpo in pustimo počivati dobro uro.

Vmes zmešamo skuto, jajca in sol.

Testo razvaljamo, namažemo z nadevom in  tesno zavijemo v kuhinjsko folijo za živila. Štruklje kuhamo 30 minut v vreli vodi.

Po želji jih zabelimo z drobtinami ki smo jih prepražili na maslu.

V košarico
V košarico
x white logo