Mercator Spletna trgovina
Nazaj Natisni

Ajdovi žganci

Čas priprave: 35 min
Avtor: Jani Jugovič
  • Bio ajdova moka, 150 g
  • Ocvirki v masti Radi imamo domače, 100 g
  • Voda, 5 dcl
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Bio ajdova moka, 150 g
  • Ocvirki v masti Radi imamo domače, 100 g
  • Voda, 5 dcl
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Zavremo vodo, jo solimo in vanjo stresemo moko, da nastane kepa. Po dveh minutkah znižamo temperaturo in v sredino kepe naredimo luknjo s kuhalnico. Pokrijemo in kuhamo na blagem ognju dobrih 15 minut. Medtem v ponvi prepražimo ocvirke. Odlijemo vodo in jo shranimo za zalivanje. Moko s kuhalnico dobro premešamo, dodamo ocvirke in po potrebi zalijemo s shranjeno tekočino ter postrežemo.

V košarico
V košarico
x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani in piškotki za spremljanje statistike.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene