Nazaj Natisni

Ajdovi žganci

Čas priprave: 35 min
Avtor: Jani Jugovič
  • Bio ajdova moka, 150 g
  • Ocvirki v masti Radi imamo domače, 100 g
  • Voda, 5 dcl
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
  • Bio ajdova moka, 150 g
  • Ocvirki v masti Radi imamo domače, 100 g
  • Voda, 5 dcl
  • Morska sol v mlinčku: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Zavremo vodo, jo solimo in vanjo stresemo moko, da nastane kepa. Po dveh minutkah znižamo temperaturo in v sredino kepe naredimo luknjo s kuhalnico. Pokrijemo in kuhamo na blagem ognju dobrih 15 minut. Medtem v ponvi prepražimo ocvirke. Odlijemo vodo in jo shranimo za zalivanje. Moko s kuhalnico dobro premešamo, dodamo ocvirke in po potrebi zalijemo s shranjeno tekočino ter postrežemo.

V košarico
V košarico
x white logo