Nazaj Natisni

Zelenjavna kaša z jurčki

Čas priprave: 20 min
Avtor: Tejani
Avtor: Tejani
  • Ajdova kaša, 250 g
  • Korenje, kosov: 1
  • Ohrovt, 100 g
  • Bučke, 100 g
  • Jurčki, 100 g
  • Zelenjavna jušna osnova, 3 dcl
  • Oljčno olje Radi imamo domače: po okusu
  • Fino mleta morska sol: po okusu
  • Ajdova kaša, 250 g
  • Korenje, kosov: 1
  • Ohrovt, 100 g
  • Bučke, 100 g
  • Jurčki, 100 g
  • Zelenjavna jušna osnova, 3 dcl
  • Oljčno olje Radi imamo domače: po okusu
  • Fino mleta morska sol: po okusu
Priprava - po navodilih avtorja recepta

Ajdovo kašo kuhamo 10 minut in odcedimo. Korenje, bučko in jurčke zrežemo na kocke, ohrovt očistimo in zrežemo na cvetke. V ponvi na olivnem olju prepražimo najprej jurčke, nato dodamo zelenjavo ter rahlo osolimo in premešamo. Dodamo ajdovo kašo in zalijemo z zelenjavno osnovo. Kuhamo do mehkega; po potrebi dosolimo.

*Namesto ajdove lahko uporabimo pirino kašo.

V košarico
V košarico