Pogosta vprašanja

UNOVČEVANJE PIK

Za koriščenje pik v Spletni trgovini Mercator morate imeti obvezno s profilom povezano vašo Pika kartico. Možnost unovčenja pik se prikaže v koraku, ko za plačilno sredstvo izberete Pika kartico. Unovčevanje ni mogoče z modro Pika Kartico.

Povezava, na kateri najdete navodila za povezavo kartice s profilom: https://pika.mercator.si/splosni-pogoji/

DOSTAVA NA IZBRANI NASLOV

Dostavna območja naše Spletne trgovine stalno širimo. Predlagamo, da na povezavi https://trgovina.mercator.si/market/preverita-ali-dostavljamo-v-vas-kraj vpišete vaš naslov ter e-naslov. Ko bo dostava v vaš kraj izvedljiva, boste o tem obveščeni preko e-sporočila.

1+1 GRATIS

Pri gratis izdelkih je v Spletni trgovini ob izdelku oznaka "1+1 GRATIS". Če se z miško pomaknete na oznako »GRATIS«, se izpiše pogoj za koriščenje akcije.

Pri akcijah, kjer je en izdelek gratis, je potrebno v košarico dodati oba izdelka. Eden se obračuna po normalni ceni, pri drugem (gratis) izdelku pa se obračuna 100 % popust. Če boste pri naročilu v košarico dodali samo en izdelek, vam drugi na žalost ne pripada.

PROMOCIJSKI BREZPLAČNI IZDELEK

Brezplačni vzorci, ki jih oglašujemo preko e-novičk ali oglasnih pasic znotraj Spletne trgovine, bodo ob izpolnitvi pogojev samodejno dodani vaši pošiljki.

UPOKOJENSKI POPUST

Za upoštevanje upokojenskega popusta preko Spletne trgovine morate biti včlanjeni v Klub senior. Potrebno je izpolniti pristopnico za Klub Senior, ki jo dobite v trgovini. Ko pristopnico izpolnite, se na vašo Pika kartico uredi avtomatski upokojenski popust, ki velja ob četrtkih. Obvezno morate imeti z vašim profilom povezano tudi vašo Pika kartico. Naročilo je potrebno oddati na dan upokojenskega popusta – torej ob četrtkih, ne glede na dan dostave. V fizičnih poslovalnicah imajo možnost, da upokojenski popust vnesejo ročno, če jih na to pred nakupom opozorite, preko spletnega naročila pa te možnosti ni.

PIKE IN PIKA POPUSTI

Za pridobitev pik ter pika popustov je potrebno pred nakupom z vašim Pika profilom povezati Pika kartico. To storite tako, da se prijavite na portal Moja Pika in vpišete številko vaše Pika kartice (5918 400…) ter označite, da se strinjate s splošnimi pogoji in povezavo potrdite. Na spodnji povezavi lahko pod 6. točko najdete navodila za povezavo kartice z vašim profilom. Ko boste kartico uspešno povezali, se je potrebno s Spletne trgovine odjaviti in ponovno prijaviti, da program zazna spremembo.

https://pika.mercator.si/splosni-pogoji/

V primeru težav predlagamo, da pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 20 80, da vas vodimo skozi postopek.

PRIPIS PIK

Pri nakupu v Spletni trgovini se pike pripišejo nekaj dni kasneje. Ko v Spletni trgovini zaključijo račun, bodo na vašo kartico naložene tudi pike. Po navadi se pike pripišejo naslednji dan po dostavi. Enako velja tudi za dvojne pike.

REZERVACIJA SREDSTEV NA KARTICI

Pri nakupu preko spleta se vam pri plačilu ob oddaji naročila naredi rezervacija sredstev na kartici (zaradi odstopanja pri tehtanih izdelkih ali če kakšnega izdelka ni na zalogi), nato prejmete blago z računom, sledi potrditev plačila, ki traja 1 do 2 dni. Če je znesek računa nižji, se vam ob potrditvi plačila sprosti razlika do rezerviranih sredstev, tako da potem plačate dejanski znesek, ki je zabeležen na računu.

KORIŠČENJE SPLETNEGA BONUSA

Spletni bonus lahko koristite pri naslednjem nakupu v Spletni trgovini, vendar se je potrebno na spletno stran prijaviti z vašim e-naslovom ter geslom, ki ste ga določili. Ko izdelke dodate v košarico in kliknete gumb »Na blagajno«, imate pod seznamom izdelkov v vaši košarici možnost vpisati znesek spletnega bonusa, ki ga želite koristiti. Ko znesek potrdite, vam spletno stran osveži in spletni bonus je upoštevan v končni ceni vašega nakupa. Ker je spletni bonus upoštevan kot popust in ne kot način plačila, je potrebno znesek spletnega bonusa nastaviti tako, da ob dostavi z gotovino plačate vsaj 0,01 €.

REGISTRACIJA PRAVNIH OSEB

Za spletni nakup se je potrebno v Spletni trgovini najprej registrirati. Če naročate kot podjetje, se registrirate kot pravna oseba. Nato izdelke enostavno dodate v košarico, kliknete na gumb »na blagajno« in naročilo do konca sprovedete. Čas in datum dostave si sami izberete s tabele terminov dostave. Če imate z Mercatorjem urejeno pogodbo, imate na spletni strani možnost odloženega plačila ter nakup po naročilnici. Spletna trgovina žal nima možnosti izstaviti predračuna, cene artiklov za pravne osebe pa so enake kot za fizične osebe.

NAKUPOVALNI LISTKI

Če v košarico dodajate več izdelkov, vam predlagamo, da si izdelke razvrstite po skupinah. V spletni trgovini si lahko pripravite nakupovalne listke, nato pa le z enim klikom v vašo košarico dodate več izdelkov. Izdelke, ki jih pogosto nakupujete, lahko dodate na nakupovalni listek. Sami lahko ustvarite in urejate več nakupovalnih listkov svojih priljubljenih izdelkov pod poljubnim imenom.

NAČIN PLAČILA

V koraku »Izbira plačila« vam glede na vaš profil ponudimo možne načine plačila. Plačilo je možno ob naročilu na spletu ali ob prevzemu naročila.

Vrsta plačila je odvisna od vašega profila. Na voljo so plačila: z gotovino, s Pika kartico, plačilno kartico Maestro, MC/VISA, Diners. V spletni trgovini lahko tudi unovčite zbrane pike na vaši Pika kartici. V kolikor ste pravna oseba je plačilo možno tudi na odlog.

VRAČILO KAVCIJSKE EMBALAŽE

Za vračilo prazne kavcijske embalaže preko Spletne trgovine lahko pri zadnjem koraku naročila pod "napotki za dostavo" napišete, da želite vrniti prazno embalažo, napišete število steklenic in zabojev, ki jih želite vrniti, ter za katere vrste steklenic gre (Radenska, pivo, Donat ...).

PRIPRAVA POŠILJKE

V Mercator Spletni trgovini z vso skrbnostjo izberemo in zložimo naročene izdelke. Tako kot v klasični kot v Spletni trgovini pa je zdaj nedovoljena uporaba brezplačnih ločevalnih plastičnih vrečk za živila in izdelke, ki so embalirani. Osnovna embalaža izdelkov mora pri dostavi na dom (ki jo izvede kupec sam ali trgovec) dovolj ščititi izdelke. To je tudi stališče Ministrstva za okolje in prostor. 

V Sloveniji se zdaj o novih zakonskih predpisih s področja varstva okolja, ki zavezujejo trgovce, ozavešča tudi javnost, saj je veliko govora o vplivu pretirane potrošnje plastičnih vrečk na okolje. V Mercatorju iščemo alternative obstoječi embalaži in vpeljanim procesom, s katerimi bi zmanjšali negativne vplive na okolje, pri tem pa spoštujemo zakonske predpise s področja izvajanja trgovinske dejavnosti.

DODAJANJE IZDELKOV

Dodajanje izdelkov k že oddanemu naročilu, žal, ni možno.

x white logo