Mercator Spletna trgovina

8. Katere vrste plačila so na voljo?

8.1 Izbira načina plačila

V koraku »Izbira plačila« vam glede na vaš profil ponudimo možne načine plačila. Plačilo je možno ob naročilu na spletu ali ob prevzemu naročila.

Plačilo je glede na vaš profil možno z gotovino, s Pika kartico, plačilno kartico Maestro, MC/VISA, Diners. Za pravne osebe je plačilo možno tudi na odlog.

8.1.1 Plačilo ob naročilu izdelkov

  • s kartico Mastercard,
  • s kartico Visa,
  • z zeleno ali zlato Pika kartico (Pika kartica mora biti predhodno povezana z vašim profilom Moja Pika).
  • s kartico Diners

8.1.2 Plačilo ob prevzemu izdelkov

  • z gotovino,
  • s Pika kartico (zelena ali zlata Pika kartica),
  • s plačilnimi karticami Maestro, MC/VISA, Diners.

*Opomba: Zaradi trenutnih razmer, povezanih z novim koronavirusom, smo možnost plačila z gotovino preventivno in iz varnostnih ter zdravstvenih razlogov umaknili.

Vsa možna plačilna sredstev so podrobno opisana v Splošnih določilih poslovanja.

8.2 Plačilo s Pika kartico

Registrirani uporabniki Mercator spletne trgovine in portala Moja Pika lahko nakup in plačilo opravite z zeleno ali zlato plačilno kartico Pika kar prek spleta.

Deležni boste vseh spletnih ugodnosti, ki veljajo za imetnike kartice Pika. Več informacij o plačilu s Pika kartico in koriščenju zbranih bonitetnih pik pa si lahko preberete tukaj.

x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene