Mercator Spletna trgovina

10. Kako lahko povežem svojo Pika kartico znotraj Mercator spletne trgovine?

Po uspešni registraciji se je vedno najprej treba prijaviti v svoj profil.

Po uspešni prijavi v profil, se bo v desnem zgornjem kotu izpisal vaš e-naslov, ki ste ga določili v postopku registracije. Ob kliku nanj boste prevezani na spletno stran, kjer se bo tudi avtomatsko in takoj prikazalo posebno polje, prek katerega boste lahko povezali svojo Pika kartico s svojim profilom.

V to posebno polje le še vpišete številko svoje Pika kartice in stekel bo postopek avtorizacije. Po uspešnem postopku povezave vaše Pika kartice se vrnite nazaj na Mercator spletno trgovino, kjer pa se morate najprej odjaviti iz svojega profila ter nato ponovno prijaviti.

Ob ponovni prijavi v svoj profil le še kliknite na polje »moj račun« in nato zopet na »moj račun«, tako boste na desni strani, poleg svojih osebnih podatkov v profilu zagledali tudi svojo povezano kartico Pika.

Zdaj boste svoj nakup na Mercator spletni trgovini lahko plačali z zeleno ali zlato plačilno kartico Pika kar prek spleta. Deležni boste vseh spletnih ugodnosti, ki veljajo za imetnike kartice Pika.

Več o plačilu s Pika kartico ter koriščenju zbranih bonitetnih pik preberite tukaj.

x white logo

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta (zahtevani piškotki), za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje (piškotki za spremljanje statistike) in piškotke za oglaševanje (piškotki za trženje). Če se strinjate z namestitvijo vseh navedenih piškotkov, kliknite »Dovolim vse in zapri«, sicer pa dovoljenja lahko vedno uredite v »Nastavitvah piškotkov«. V primeru, da ne opravite izbire, bodo naloženi zahtevani piškotki.

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.


Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.


Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Uporabljajo jih oglaševalci, da vam prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Vaše nastavitve so bile shranjene